Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Επιθέσεις στην ιστοσελίδα του ΝΑΡ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ιστοσελίδα της οργάνωσής μας, www.narnet.gr, εδώ και 3 μέρες δέχεται σειρά από ηλεκτρονικές επιθέσεις και «παρενοχλήσεις». Επίθεση δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και άλλων αριστερών συλλογικοτήτων.
Οι επίδοξοι χάκερ προσπάθησαν να αχρηστεύσουν την ιστοσελίδα, να την βγάλουν εκτός λειτουργίας, να την καταστρέψουν. Δεν κατάφεραν να κάνουν σοβαρή ζημιά. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις κάνουν απαραίτητες κάποιες τεχνικές εργασίες για την προστασία της ιστοσελίδας, τον έλεγχο και την αναβάθμισή της. Για τις επόμενες μέρες η ιστοσελίδα του ΝΑΡ θα βρίσκεται κάποιες ώρες εκτός λειτουργίας, και κάποιες ώρες θα λειτουργεί, με πιο αργή ταχύτητα και χωρίς κάποιες ενότητες και θέματα.
Η ιστοσελίδα της οργάνωσης αποτελεί την καθημερινή και συνεχή δημόσια εικόνα και λόγο μας προς τα έξω, ενημερώνει, διατυπώνει και εκφράζει τις θέσεις, την πολιτική γραμμή και παρέμβαση του ΝΑΡ στην κοινωνία, τους αγωνιστές και τον κόσμο της αριστεράς. Καταγράφει  μεγάλη επισκεψιμότητα σε καθημερινή βάση σε σχέση ακόμα και με άλλα αντίστοιχα μέσα μεγάλων οργανώσεων, κομμάτων και κινηματικών ηλεκτρονικών μέσων, αποτελώντας και κρίκο άμεσης ενημέρωσης και κινητοποίησης αλλά και πολιτικής παρέμβασης για όλα τα ζητήματα. Γι΄ αυτό ενοχλεί το κράτος και τους πολύπλευρους μηχανισμούς του.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση, με πλούσιες πολιτικές εξελίξεις και στην αρχή μιας προσπάθεια νέας αντεπίθεσης του κινήματος, αλλά και μπροστά στο 3ο Συνέδριό μας, η ιστοσελίδα χρειάζεται συμβολή, προώθηση, χρήση και αξιοποίηση από όλο το δυναμικό του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. για να συμβάλλει και αυτή στη μαζική παρέμβαση του ΝΑΡ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, να γίνει ακόμα καλύτερη και μαζικότερη φωνή του ΝΑΡ στη νέα περίοδο. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η συμμετοχή και στήριξη όλων των μελών και φίλων του ρεύματός μας.
Ζητάμε κατανόηση για καθυστερήσεις και τεχνικές δυσκολίες που θα υπάρχουν τις επόμενες μέρες, αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε τις συνεχής επισκέψεις σας στην ιστοσελίδα και τη διάδοσή της.
Όσοι κρύβονται πίσω από ανώνυμες επιθέσεις και τα αφεντικά τους, να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να φιμώσουν την αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, τις ιστοσελίδες, τις εφημερίδες, τη δράση μας σε όλα τα επίπεδα. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, σε κάθε αγώνα και αγωνία των εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού, γιατί οι ιδέες, οι θέσεις και η πάλη μας είναι ανάγκη και κομμάτι της κοινωνίας.
Ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας ΝΑΡ
Αθήνα 7/9/2013