Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την μνήμη του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει τις προσπάθειες των φασιστών να παραχαράξουν την ιστορία για να κρύψουν το προδοτικό, φιλοναζιστικό τους παρελθόν μέσα από την κατάθεση στεφάνου στους ήρωες του Ολοκαυτώματος. Πέρυσι, τέθηκε θέμα κατάθεσης στεφάνου από την Χρυσή Αυγή, για τους ανθρώπους που σκότωσαν οι πολιτικοί τους απόγονοι. Την πρόσκληση είχε μάλιστα απευθύνει ο δήμαρχος Χορτιάτη, Πανοράματος Καϊτεζίδης. Φέτος, ο δήμαρχος Καϊτεζίδης δεν τόλμησε να προσκαλέσει τους φασίστες, όμως αντιφασίστες πρέπει να βρίσκονται εκεί για να τιμήσουν τους νεκρούς και να διαφυλάξουν την ιστορική μνήμη από το φασιστικό δηλητήριο
Εξήντα εννιά χρόνια μετά τη δολοφονία 149 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους γέρων, γυναικών και παιδιών, από το γερμανικό στρατό κατοχής και τους συνεργάτες τους Έλληνες ταγματασφαλίτες, οι ομοϊδεάτες τους προσκαλούνται να επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος. Είναι ανεπιθύμητοι! Οι υμνητές του Άουσβιτς και του Νταχάου, οι νοσταλγοί της χούντας και του Μεταξά δεν είναι μία άλλη «άποψη» στο πλαίσιο της δημοκρατίας, είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τις ελευθερίες όλων μας.
Σήμερα οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» αποτελούν ένα δεκανίκι της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να διχάσει τους εργαζόμενους με το ρατσισμό και την αντιμεταναστευτική προπαγάνδα με αποκορύφωμα τη βάρβαρη επιχείρηση αστυνομικής βίας ενάντια στους μετανάστες που χωρίς ντροπή ονόμασε «Ξένιος Δίας». Οι φασίστες ποτέ δε στρέφονται ενάντια σ’ αυτούς που καθημερινά κλέβουν τη ζωή μας, την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες, την Τρόικα, αλλά στοχοποιούν τα πιο καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους ανάπηρους για να περρνούν ανενόχλητα τα βάρβαρα μέτρα που θα κοστίσουν σε όλους μας.  Οι κάτοικοι του μαρτυρικού Χορτιάτη, οι εργαζόμενοι και νεολαίοι που συγκρουόμαστε με τη νέα συγκυβέρνηση και την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ούτε ξεχνούμε, ούτε συγχωρούμε τους νεοναζί δολοφόνους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Χορτιάτη, αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Χορτιάτη τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 10:30πμ για να τιμήσουμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος και να μην αφήσουμε τους πολιτικούς απογόνους τους να βεβηλώσουν τη μνήμη τους.