Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων : Κάτω τα χέρια από τους κτηνοτρόφους

Η καταδίκη των τριών πρωτοπόρων στις κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων για τη συγκέντρωση στην ΑΤΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ έριξε οριστικά τις μάσκες. Καταδικάστηκαν κόντρα σε κάθε κοινωνική, ηθική και νομική λογική, γιατί συγκεντρώθηκαν μαζί με εκατοντάδες άλλους κτηνοτρόφους και αλληλέγγυους να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Είναι εκδικητική η καταδίκη τους, τη στιγμή μάλιστα που οι τράπεζες πρώην ΑΤΕ και Πειραιώς δεν έστειλαν ούτε τους δικηγόρους τους να παραστούν.
Είναι εκδικητική και πολιτική η δίωξή τους, που υποδαυλίζεται και υπαγορεύεται από την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Όποιος αντέδρασε και αντιδράει δίκαια, σέρνεται στα δικαστήρια και τιμωρείται επειδή είναι αξιοπρεπής και διεκδικεί το μέλλον του.
Η νέα διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, «κατοικίδια» της κυβέρνησης στην Ήπειρο, παίρνει εκδίκηση από το λαό της περιοχής: «αγοράζει» την πιο αναπτυξιακή βιομηχανία της Ηπείρου αντί πινακίου φακής, βυθίζει τους κτηνοτρόφους στη φτώχεια καθυστερώντας τους τις πληρωμές 3 και 4 μήνες, απολύει εργαζόμενους, μειώνει τις τιμές του γάλακτος, ρίχνει στον Καιάδα τους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους, σέρνει στα δικαστήρια όσους αρνούνται να υποκύψουν, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης».
Ξεχάστε τα αυτά! Εδώ είναι Ήπειρος και ο κόσμος της δεν λυγάει, ούτε από δίκες, ούτε από καταδίκες, ούτε από φοβέρες.
Καμία δίωξη στους μαχόμενους κτηνοτρόφους
Να φύγουν τώρα οι «ιδιοκτήτες» της ΔΩΔΩΝΗΣ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ