Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Στις 11/12 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια επιτυχημένη αντιφασιστική δράση στο νησί της Θάσου. Εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού ένωσαν τις φωνές τους ώστε να σταλθεί ένα ξεκάθαρο αντιφασιστικό μήνυμα. Ούτε οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, ούτε τα ΜΑΤ μπορούν να φοβίσουν τον κόσμο. Η μεγάλη αστυνομική δύναμη που «αποβιβάστηκε» δεν κατάφερε να τρομοκρατήσει τους αντιφασίστες. Η ουσιαστική απαγόρευση της πορείας, η χρήση χημικών και το χτύπημα διαδηλωτών δεν ήταν ικανά να κάμψει το ηθικό. Η προκλητική στάση της αστυνομίας με  το να ακολουθεί την πορεία σε όλη την διάρκειά της, η παρουσία ασφαλιτών με κριμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και το στήσιμο προβακάτσιας με το πέταγμα κροτίδας αστυνομικού που προσπάθησαν να την φορτώσουν στους διαδηλωτές, δεν ήταν ικανά ώστε να μην εκπληρώσει τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή η Αντιφασιστική Κίνηση Θάσου.
Η πορεία κατάφερε παρά τις απαγορεύσεις να φτάσει στο σημείο που είχε θέσει από την αρχή ως στόχο, κατάφερε να στήσει μικροφωνική, κατάφερε με συνθήματα και τραγούδια, να κάνει σαφές ότι ο φασισμός στο νησί δεν είναι ευπρόσδεκτος. Τα τσιράκια των αφεντικών, παρά την ενίσχυση τους από τις γύρω πόλεις δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 30 άτομα, ενώ ο αρχηγός του θιάσου Κασιδιάρης, παρά την ανακοίνωση ότι θα έρθει, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Μάλλον γιατί ήξερε ότι η παράσταση του νεοναζισμού δεν έχει πέραση στο νησί. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το έκτακτο δρομολόγιο που μπήκε ώστε τα ΜΑΤ και οι Χρυσαυγίτες να φύγουν, ενώ την ίδια στιγμή τα δρομολόγια για το νησί την χειμερινή περίοδο έχουν μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό.
Οι δύο παραφωνίες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης ήρθαν από τις δύο κοινοβουλευτικές εκφράσεις της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα επίπεδο αστικού τακτικισμού, έδωσε άλλοθι σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΑΝ.ΕΛΛ. να προβληθούν ως αντιφασιστικές δυνάμεις υπογράφοντας μαζί τους, ένα κοινό κείμενο ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το αντιφασιστικό κίνημα  η αριστερά δεν μπορεί να συνυπογράφει κείμενα με τις δυνάμεις που εξέθρεψαν τον φασισμό, είτε ενισχύοντας άμεσα και έμμεσα την Χρυσή Αυγή, είτε φέρνοντας την οικονομική Χούντα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Η αριστερά πρέπει να διδαχθεί από την ιστορία.  Δεν μπορεί να δίνει συγχωροχάρτια με την συνυπογραφή κειμένου,  στους δολοφόνους του Τεμπονέρα, του Φύσσα, του Λουκμάν! Δεν μπορεί να αφήνει κανένα περιθώριο να αποποιηθούν την ευθύνη τους οι υπεύθυνοι για τουλάχιστον 3000 αυτοκτονίες και τον πνιγμό ανθρώπων από ξυλόσομπες, μαγκάλια κτλ.
Από την άλλη το ΚΚΕ για ακόμα μια φορά ακολούθησε την συνήθη τακτική. Την πολιτικά ορθή του ανακοίνωση δεν ακολούθησε οποιοδήποτε κάλεσμα για πορεία συγκέντρωση ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αντίδρασης στο πανηγύρι που προσπάθησαν να στήσουν οι φασίστες. Για ακόμα μια φορά η ανακολουθία λόγων και πράξεων είναι το χαρακτηριστικό   του ΚΚΕ που φαίνεται φοβικό στην αντιφασιστική δράση αλλά και στο ίδιο το κίνημα. Για εμάς η αντιστοιχία λόγων και  πράξεων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για κάθε αριστερή ριζοσπαστική επαναστατική δύναμη.
Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καβάλας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε αταλάντευτα ενάντια στα σχέδια της συγκυβέρνησης και της ΕΕ που έχουν ως στόχο την εξαθλίωση του λαού. Γι        α εμάς η πολιτική ενάντια στο πολιτικό και οικονομικό φασισμό είναι αδιάρρηκτη με την πάλη για έξοδο από την ΕΕ, το ΕΥΡΩ και τον καπιταλισμό. Με ένα ενωτικό κίνημα Ρήξης και Ανατροπής, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και να νικήσουν, όπως συνέβει και με την αντιφασιστική πορεία στον Λιμένα Θάσου στις 11/12. Με ένα ανυποχώρητο κίνημα χωρίς τακτικισμούς αλλά με τακτική που θα έχει τον στρατηγικό στόχο στο τιμόνι.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ  Τ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ