Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τοποθέτηση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για το Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στις 22/3


Τοποθέτηση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για το Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στις 22/3
Στις 22/3, παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής μετά από δύο χρόνια αναβολών, που είχε επιβάλει το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης, έκαναν τα εγκαίνιά των γραφείων τους στην Καβάλα. Οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  και του αναρχικού στεκιού έδωσαν το παρών στην αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώνοντας ταυτόχρονα τις φωνές τους με τους χιλιάδες αντιφασίστες που βγήκαν στους δρόμους των άλλων πόλεων της Ελλάδας και των άλλων χωρών του κόσμου. Όμως η συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καβάλα, είχε και έναν άλλο προφανή λόγο, να μπει ένα φρένο στις βλέψεις και στις πράξεις των ακροδεξιών της πόλης,
οι οποίοι θέλουν να φέρουν τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας του 20ου αιώνα. Θέλουν να ξαναφέρουν  τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις δολοφονίες και εκτελέσεις, με μια λέξη σκοτάδια που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τον Μεσαίωνα.
Με αυτό το σκεπτικό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε στην συγκέντρωση και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε τέτοια αντιφασιστική συγκέντρωση. Όμως οι απουσία της κοινοβουλευτικής αριστεράς ήταν εκκωφαντική. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μια δύναμη που ευαγγελίζεται την αριστερή κυβέρνηση, δεν εμφανίστηκε στον χώρο συγκέντρωσης, δημιουργώντας ερωτήματα για την στάση του αυτή. Μέρα με την μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ξεκάθαρο ότι είναι ένα διαχειριστικό κόμμα εξουσίας που πετάει από πάνω του κάθε αριστερή αντίληψη. Η αριστερά, για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι η δύναμη που εμπνέει τον κόσμο να πάρει την τύχη στα χέρια του, να σηκωθεί από τον καναπέ του, να πάψει να πιστεύει σε κάλπικους σωτήρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του, με την ουσιαστική άρνησή του να συμμετέχει και να δημιουργήσει κινηματικές καταστάσεις, δείχνει ότι προσπαθεί απλά να διαχειριστεί με την σειρά του την εναλλαγή των αστικών κομμάτων. Από αυτήν την στάση οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δεν μπορεί να περιμένει καμιά ριζοσπαστική αλλαγή.  Από την άλλη το ΚΚΕ για ακόμα μια φορά έκανε την έκπληξη. Προφανώς δεν υπήρχε η απαίτηση από ένα κόμμα που έχει κάνει τον απομονωτισμό σημαία να έρθει στην συγκέντρωση του Φαλήρου. Όμως ήταν χρέος απέναντι στα μέλη του και τους φίλους του, την εργατική τάξη, της οποίας ως το μοναδικό κόμμα αυτοπροβάλλεται, να διοργανώσει μια δική του αντιφασιστική συγκέντρωση. Μετά την φασιστική επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ, την οποία καταγγείλαμε ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πρώτη στιγμή, το αντιφασιστικό κάλεσμα από το ΚΚΕ θα φαινόταν ως μονόδρομος. Όμως και πάλι προτίμησε να αφήσει χώρο στις φασιστικές ιδέες και να μεταφέρει την αναμέτρηση μαζί τους σε ένα μεταφυσικό επίπεδο. Για ένα κόμμα που αναλύει την κρίση και αφουγκράζεται, όπως λέει, τις αγωνίες του λαού, η σύγκρουση αποτελεί μονόδρομος. Η στάση του ΚΚΕ για ακόμα μια φορά υπενθυμίζει ότι η πρότασή του είναι φοβική απέναντι στα άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια και κόμματα, καταλήγοντας από πρόταση στο σήμερα να γίνεται μια θεολογική ανάλυση και προοπτική.
Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στόχος μας είναι ο κόσμος να πάρει την τύχη στα χέρια του. Ο τρόπος για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα είναι συγκεκριμένος και ιστορικά επαναλαμβανόμενα επαληθευμένος και είναι ο αγώνας. Αγώνας για εργασία, παιδεία και δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι ο αγώνας ενάντια στην Κυβέρνηση, στην ΕΕ, στους εφοπλιστές και βιομήχανους την αυτοδιοίκηση- Ανώνυμη Εταιρία, τον Καλλικράτη. Είναι ο αγώνας ενάντια στους καπιταλιστές οι οποίοι ζουν παρασιτικά πάνω στο σώμα των εργαζόμενων.  Ο χρόνος είναι τώρα και τόπος είναι εδώ. Καμιά εκλογική αναμονή, καμιά αναμονή για το αόριστο μέλλον. Οι δυνάμεις του αγώνα πρέπει να έχουν στόχο την νίκη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ