Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ.Ε. Καβάλας για 17 Νοεμβρίου



 ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου όπου οι φοιτητές οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός έδωσαν τέλος στην χούντα των συνταγματαρχών. 40 χρόνια μετά πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Οι κυβερνώντες δεν καταπιέζουν τον λαό μόνο για τα Αμερικάνικα συμφέροντα, αλλά και για τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τραπεζιτών. Η κυβέρνηση δεν κατεβάζει τον στρατό για να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις, αφού επιμελώς οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν εκπαιδεύσει και εξοπλίσει με στρατιωτικά πρότυπα την αστυνομία. Tελευταίο παράδειγμα η έφοδος των δυνάμεων καταστολής,στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, παραμονές του Πολυτεχνείου.Νύχτα! Όπως νύχτα είχαν μπει και τα τανκς το 73. Οι φασιστικές λογικές και πρακτικές δεν προέρχονται από τους συνταγματάρχες, αλλά από κυβερνήσεις της αστικής δημοκρατίας.
Το παρακράτος δεν κρύβεται στα σκοτάδια, αλλά κατεβαίνει στις εκλογές υπό την προστασία των αστικών κομμάτων, τα οποία αφού του έκαναν πλάτες αφήνοντάς το ανενόχλητο να χτυπά  και να απειλεί κόσμο, «έπεσαν από τα σύννεφα» μαθαίνοντας ότι οι έννοιες ΝΑΖΙ και εθνικοσοσιαλισμός είναι το ίδιο πράγμα απλά σε άλλη γλώσσα. Αυτό που είναι ίδιο με τους μήνες που προηγήθηκαν του Πολυτεχνείου είναι η ταυτόχρονη άρνηση του λαού να δεχτεί σιωπηλά την επίθεση που δέχεται και  αφετέρου η αμηχανία μπροστά στους καπιταλιστές. Το όραμα του καπιταλισμού και το μέλλον που ετοιμάζει δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν άλλο πέρα από τους ίδιους τους καπιταλιστές. Τα οράματα του ΕΥΡΩ , της ΕΕ και της ισχυρής Ελλάδας δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες των εργαζομένων.
Η εξέγερση του πολυτεχνείου είναι εδώ για να θυμίσει ότι ο λαός μπορεί να ανατρέψει τους κυβερνώντες, αποβάλλοντας κάθε αυταπάτη και αναμονή των εκλογών και σωτήρων. Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για την επιβίωση των εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού, είναι η έξοδος από το ΕΥΡΩ και την ΕΕ με ταυτόχρονη παραγωγική ανασυγκρότηση. Τα εργοστάσια δεν μπορούν να ανοίξουν από αυτούς που τα έκλεισαν, τα χωράφια δεν μπορούν να καλλιεργηθούν από αυτούς που θέλουν να απαγορεύσουν τον μπαχτσέ, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να έρθει από αυτούς που ζουν παρασιτικά από την εργασία των άλλων. Οι εργαζόμενοι μπορούν χωρίς αφεντικά, ΕΕ, Ευρώ και τράπεζες. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα του φετινού πολυτεχνείου το οποίο να υπάρξει ως αρχή συγκρότησης του κινήματος που δεν θα ζητάει πολλά, αλλά θα απαιτεί όλο τον πλούτο που παράγεται. Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται ισχυρό εργατικό και λαϊκό κίνημα και μια άλλη αριστερά. Κάθε εργασιακός χώρος και γειτονιά να γίνει μια εστία αντίστασης και αλληλεγγύης. Η αριστερά απαλλαγμένη από σύνδρομα απομόνωσης από την μία και καλλιέργεια αυταπατών για τον ρόλο των εκλογών από την άλλη, πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, αντικαπιταλιστικά ξεκάθαρη, αντι-ιμπεριαλιστικά προσανατολισμένη, σε ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καβάλας καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους της πόλης μας, να συμμετάσχουν στην πορεία του πολυτεχνείου,την Κυριακή 17 Νοέμβρη στην πλατεία Καπνεργάτη στις 17.00 μ.μ.
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ