Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις δηλώσεις Αρβανιτόπουλου

Ο Υπουργός που θα μείνει στην ιστορία ως υπεύθυνος για την επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, είναι ταυτόχρονα και ένας χυδαίος ψευδολόγος. Οι χτεσινές αναφορές του σε μικρές μειοψηφίες που δήθεν "κρατούν σε ομηρεία" τους εργαζομένους, τους καθηγητές και τους φοιτητές αποτελούν ακραία εκδοχή γκαιμπελικής συκοφάντησης. Στην πραγματικότητα, σε μια συγκλονιστική σε μαζικότητα και σε παλμό συνέλευση, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων απέρριψε τις κυβερνητικές προτάσεις "διαλόγου" αλλά και τη λύση της απεργοσπασίας και επέμεινε στο δρόμο της αγωνιστικής αντιπαράθεσης με την πολιτική που καταστρέφει τα πανεπιστήμια. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την κρίση στην ανώτατη εκπαίδευση είναι ο Αρβανιτόπουλος και η κυβέρνηση που επιμένουν στη Μνημονιακή καταστροφή. Αυτός κλείνει και διαλύει σήμερα τα πανεπιστήμια. Όσο για τη γλωσσικά αστοιχείωτη αναφορά του σε "μικρή ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ που εξαφάνισαν την κάλπη", έχουμε να πούμε ότι τον αγώνα αυτό τον κάνουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι "διάθεσιμες" και οι "διαθέσιμοι", μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, ενωμένες και ενωμένοι στην κοινή απόφαση να υπερασπιστούν το δικαίωμα του λαού σε μια δημόσια, δημοκρατική, πραγματικά δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση. Ας μην ψάχνει για "υποκινητές". Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό κάθε αγωνιζόμενου κλάδου, συμβάλλοντος στον περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο πανεργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Με την εμπιστοσύνη ότι την ιστορία τη γράφουν οι αγώνες και τα κινήματα και όχι οι σχεδιασμοί των υπηρετών του κεφαλαίου και της Τρόικας,
το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας : Ξεσηκωμός παντού! Κλείνουν τον ΕΟΠΠΥ και τα νοσοκομεία σπέρνουν αρρώστια και ανεργία!


    
Η ιερή συμμαχία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ με τον αδίστακτο εντολοδόχο υπουργό τους Α. Γεωργιάδη δίνουν την χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.
-Το δημόσιο αποσύρεται σχεδόν πλήρως από τη στήριξη της Περίθαλψης αφού με βάση το σύγχρονο «τρομοκρατικό» σύμφωνο της Ε.Ε. οι δημόσιες παροχές ποινικοποιούνται γιατί τροφοδοτούν ελλείμματα! Είναι κομμένες και ραμμένες στον κεντρικό προϋπολογισμό - σφαγείο της κυβέρνησης και της τρόϊκας που λεηλατεί ακόμα πιο πολύ τις κοινωνικές δαπάνες και τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών. Γι αυτούς <<πρωτογενή πλεονάσματα>> ενώ για τους άνεργους, ανασφάλιστους και τους εκατομμύρια φτωχούς πείνα, δυστυχία και θάνατος!

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Επιτέλους η Βουλή προχώρησε σε άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεοναζί τραμπούκου Δ.Κουκούτση
Επιτέλους  η Βουλή ψήφισε την άρση της ασυλίας του νεοναζί βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ.Κουκούτση.
            Στα πλαίσια των επιθέσεων που οργάνωνε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή , ο νεοναζί βουλευτής Δ.Κουκούτσης «περιπολούσε»  στο προαύλιο της Βουλής στις 24 Αυγούστου και είχε το θράσος να επιτεθεί στη βουλευτίνα Βασιλική Κατριβάνου, στον πρόεδρο της Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ και σε εμένα στην έξοδο μας από το κτίριο της Βουλής την οποία επισκεφθήκαμε ως αντιπροσωπεία του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου.
            Για αυτή την ακριβώς την επίθεση, η Βουλή άναψε το πράσινο φως για να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη.
            Ο Δ.Κουκούτσης ως αμετανόητος φασίστας σηκώθηκε μέσα στην Βουλή για να εξαπολύσει ένα οχετό με χυδαίες, ρατσιστικές, και ομοφοβικές ύβρεις βγαλμένες από τον υπόνομο και τα σκοτάδια της νύχτας.
            Σε αυτή την υστερική απαγγελία μίσους και ψεμάτων τόσο ενάντια σε εμένα όσο και στο πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ δυστυχώς είχε την πλήρη ανοχή του προεδρεύοντα της Βουλής κ.Τραγάκη ο οποίος μάλιστα αντί να τον διακόψει για την χυδαιότητα έκανα διαρκείς επιπλήξεις κατά των βουλευτών της αριστεράς που διαμαρτυρήθηκαν. Είναι φανερό ότι  η συνέπεια του αντιφασιστικού συνταγματικού δόγματος της ΝΔ έχει φανερά όρια που τα αξιοποιεί η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να παριστάνει κακόγουστα το «νόμιμο πολιτικό κόμμα.»
            Η δικιά μας απάντηση θα δοθεί το Σάββατο 30 Νοέμβρη με την αντιφασιστική διαδήλωση στα Προπύλαια στις 4μμ. Μόνο  με την άμεση   κλιμάκωση της κινητοποίησης του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος θα στείλουμε στη φυλακή τους δολοφόνους των Ταγμάτων Εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Διεκδικείς τα δεδουλευμένα; Θάνατος

Οργή και ανείπωτη οδύνη προκαλεί η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, 28 χρονών, στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος νέος, πήγε μαζί με τη φίλη του σε εστιατόριο στην Ομόνοια για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα της, ύψους 700 ευρώ. Σε απάντηση,  ο εργοδότης κάλεσε πληρωμένο μπράβο, ο οποίος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το νέο.
Είναι μια ακόμα τραγική εικόνα της κόλασης που έχει μετατραπεί η μνημονιακή Ελλάδα. Είναι μια ακόμα ένδειξη της άγριας εργοδοτικής ασυδοσίας που όχι μόνο εκμεταλλεύεται για ψίχουλα τους εργαζομένους και τη νεολαία, αλλά πλέον τους αφήνει απλήρωτους, μέχρι που να τους δολοφονεί όταν διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. 
Είναι μήπως αυτή η ανάπτυξη του Σαμαρά, των δολοφόνων της ΕΕ και του ΔΝΤ, των βιομηχάνων, των αφεντικών και των μπράβων τους; Είναι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα; Δολοφονημένοι νέοι και νέες, εργάτες και εργάτριες, μετανάστες και μετανάστριες; Ζωές χαμένες για ένα μεροκάματο, για ένα εισιτήριο, για την επιβίωση. Αλλά και ζωές κατεστραμμένες από την ανεργία, την ανασφάλεια, τον εργοδοτικό δεσποτισμό, τη φτώχεια, τους μισθούς πείνας.
 
Λαέ της Ελλάδας, μη συνηθίσεις το θάνατο, τις δολοφονίες, τις αυτοκτονίες, μη συνηθίσεις τα σκυμμένα κεφάλια και τις διαλυμένες ζωές. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.
 
Κανένας μόνος του, κανένας στον ανελέητο πόλεμο εντός της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Τώρα να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της. Οργανωνόμαστε σε συλλογικότητες, συνδικάτα μάχης, πρωτοβουλίες σε γειτονίες που να μην αφήνουν κανένα ανυπεράσπιστο.Συλλογική αντίσταση παντού! Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού.
 
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. 
ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ.Ε. Καβάλας για 17 Νοεμβρίου



 ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου όπου οι φοιτητές οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός έδωσαν τέλος στην χούντα των συνταγματαρχών. 40 χρόνια μετά πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Οι κυβερνώντες δεν καταπιέζουν τον λαό μόνο για τα Αμερικάνικα συμφέροντα, αλλά και για τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τραπεζιτών. Η κυβέρνηση δεν κατεβάζει τον στρατό για να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις, αφού επιμελώς οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν εκπαιδεύσει και εξοπλίσει με στρατιωτικά πρότυπα την αστυνομία. Tελευταίο παράδειγμα η έφοδος των δυνάμεων καταστολής,στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, παραμονές του Πολυτεχνείου.Νύχτα! Όπως νύχτα είχαν μπει και τα τανκς το 73. Οι φασιστικές λογικές και πρακτικές δεν προέρχονται από τους συνταγματάρχες, αλλά από κυβερνήσεις της αστικής δημοκρατίας.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση της από 09.11.13 συνεδρίασης της ΚΣΕ

1)         Έγινε συζήτηση για την κατάσταση του κινήματος και των αγώνων. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνουμε σε όλα τα κινηματικά μέτωπα της περιόδου (ΕΡΤ, απεργία διοικητικών) με στόχο το συντονισμό απ’ τα κάτω και την κλιμάκωση και διεύρυνση του αγώνα.
Οι διοικητικοί ήδη διανύουν 10η  εβδομάδα απεργίας, παρά την όξυνση της επίθεσης από την κυβέρνηση με επίδειξη ωμού αυταρχισμού, δικαστικές διώξεις και αποφάσεις σε βάρος της απεργίας αλλά και εκδικητική επίθεση στο κομμάτι εκείνο που δεν απογράφηκε. Ήδη  έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε όσους δεν απογράφηκαν, περιφρουρώντας το δικαίωμα στην απεργία, έγγραφα που τους θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις να μην περάσει η καταστολή, να νικήσει ο αγώνας των απεργών, να μην διωχθεί και τιμωρηθεί ούτε ένας αγωνιστής του μεγάλου αυτού αγώνα.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΡΟ


ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΩΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ- ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΟΘΡΕΜΕΝΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗ «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.

Η κυβέρνηση η σημερινή και οι προηγούμενες έχουν καταργήσει την δυνατότητα χορήγησης ασύλου, κατασκεύασαν τείχη στον Έβρο, ενίσχυσαν τα αστυνομικά προγκρόμ τα οποία χρησιμοποιούνται και σε βάρος οποιουδήποτε αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική και μετέτρεψαν όσα στρατόπεδα δεν χρησιμοποιούνται σε στρατόπεδα κράτησης μεταναστών. Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρουν να γλυτώσουν από τα συρματοπλέγματα, τον πνιγμό και τις περιπολίες της Frontex, θα πρέπει να περάσουν Ιερά Εξέταση (από την ΕΛ.ΑΣ και την Frontex) προκειμένου να αποδείξουν ότι …είναι πρόσφυγες.

Η θέση της ελεύθερης φωνής της ΕΡΤ είναι στο Πολυτεχνείο! Οι κυβερνητικοί εκβιασμοί δεν θα περάσουν

Με έναν πρωτοφανούς αυταρχισμού εκβιασμό, η κυβέρνηση των Μνημονίων «διαμήνυσε» ότι η Αστυνομία θα εισβάλει στο ΕΜΠολυτεχνείο κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, εάν τολμήσουν να πάνε εκεί οι αγωνιστές της ΕΡΤ!
Πρόκειται για μια απίστευτη πρόκληση απέναντι στους απεργούς των πανεπιστημίων και της ΕΡΤ, απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα και το άσυλο, απέναντι σε όλη την αριστερά, την ελευθερία λόγου και τη δημοκρατία: η κυβέρνηση απειλεί ότι θα στείλει τα ΜΑΤ για να φιμώσει τη μετάδοση εκπομπής της ελεύθερης ΕΡΤ.
Εμείς τους λέμε πολύ απλά: Το Πολυτεχνείο ανήκει στους αγωνιζόμενους –Όχι στις κυβερνήσεις και τη ΓΑΔΑ. Ας κοπιάσουν! Για να δουν τους χιλιάδες φοιτητές, απεργούς και εργαζομένους που θα κάνουν το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου ζωντανό Κέντρο Αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς και του μαχόμενου κινήματος έχουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν και να περιφρουρήσουν το Πολυτεχνείο ως κέντρο αγώνα.  Και σε ένα τέτοιο κέντρο αγώνα οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ είναι παραπάνω από καλοδεχούμενοι! Η ΕΡΤ θα εκπέμψει γιατί το Πολυτεχνείο είναι χώρος ελευθερίας! Όλοι στον τριήμερο γιορτασμό! Η μαζική παρουσία θα περιφρουρήσει την εκπομπή. Για να συνδέσουμε το νήμα του τότε με τους αγώνες του σήμερα.
40 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το νόημα της εξέγερσης ζει και αναπνέει στους αγώνες του σήμερα, στις απεργίες, της καταλήψεις, τις διαδηλώσεις.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σάββατο 2/11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 02.11.2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Π.Σ.Ο. ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
A. Διεθνείς εξελίξεις
1. Η συνεδρίαση του ΠΣΟ πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία. Όσο κι αν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανίσει μια εικόνα σταθερότητας και επιτυχίας, η αλήθεια είναι ότι συνεχίζεται η πολιτική αστάθεια εξαιτίας της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που βαθαίνει, των ενδοκυβερνητικών αντιθέσεων και της επίδρασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στο πολιτικό σύστημα, και πάνω από όλα εξαιτίας των αγώνων που συνεχίζονται, της εργατικής αντίστασης και του μαζικού αντιφασιστικού ξεσηκωμού.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τολμούν να βγάλουν απεργούς σε αργία!

Ο κατήφορος της κοινοβουλευτικής χούντας του Σαμαρά δεν έχει τέλος! Από σήμερα το πρωί, αναβαπτισμένος με την εκπληκτική πλειοψηφία των… 153, ο Υπουργός Παιδείας κάνει πράξη τις απειλές του, στέλνοντας στο πειθαρχικό συμβούλιο όσους διοικητικούς υπαλλήλους δεν απογράφηκαν, όπως κλήθηκαν, παρ’ ότι ήταν απεργοί!  Με βάση τους νόμους που ήδη έχουν ψηφίσει, όποιος παραπέμπεται στο πειθαρχικό βγαίνει αυτομάτως σε αργία! Τολμούν να βγάλουν απεργούς σε αργία!

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Νέα Ιωνία: Οι 12 απολυμένοι έπιασαν δουλειά!

Αιμίλιος Βαζούρας*
Ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ δήμαρχος Ν. Ιωνίας Η. Γκότσης και η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αποφάσεις των μνημονίων, προχώρησαν στην απόλυση 12 εργαζόμενων, παρόλο που αυτοί έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια.
Παράλληλα, αναδεικνύεται στην πρώτη δημοτική αρχή στο πανελλήνιο που εφαρμόζει το νόμο Μητσοτάκη και κυβέρνησης για απολύσεις, καταργώντας και τα δικαστήρια.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Έξω τα ΜΑΤ - Κάτω η κυβέρνηση! Η ΕΡΤ θα μείνει ανοιχτή να γίνει η φωνή του κάθε αγωνιστή !

Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, τα ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης μπήκαν απόψε  στις 4.20’ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο.
 
Πρωτοφανή ανακλαστικά έδειξε ο κόσμος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης της, που κατά εκατοντάδες έτρεξε -αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ- να περιφρουρήσει τη δημόσια περιουσία.
 
Αφού προετοίμασαν μεθοδικά το κλίμα με απειλές, ‘τροχειοδεικτικά’ δημοσιεύματα και μπαρούφες για αστοιχείωτους περί δήθεν επικίνδυνης ακτινοβολίας, χτύπησαν σήμερα τη φωνή που ενημερώνοντας αδιάλειπτα επί πέντε μήνες, έδειχνε ταυτόχρονα στην πράξη τον άλλο δρόμο. Το δρόμο της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και του αγώνα.
 

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.
 
Η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι εχθρική και ξένη προς το μαζικό κίνημα και την Αριστερά. Η Αριστερά ούτε με πρακτικές "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" έχει σχέση, ούτε με εν ψυχρώ δολοφονίες.