Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Υπόμνημα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών προς τον Δήμο Αμφίπολης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
της Τοπικής Επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή
ΠΡΟΣ κ. Δήμαρχο Αμφίπολης
κ.κ.Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Αμφίπολης

Σας είναι γνωστό ότι με το σύνθημα « ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ » στις 28 Σεπτέμβρη 1941, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ένοπλη αντάρτικη εξέγερση στην Ελλάδα. Οι αντάρτες και οι ένοπλες ομάδες τοπικών οργανώσεων χτύπησαν στην πόλη της Δράμας και σε χωριά της περιοχής. Οι στόχοι των εξεγερμένων ήταν ενάντια στις αρχές άσκησης της μοναρχοφασιστικής εξουσίας της Βουλγαρίας. Αστυνομικά τμήματα και δημαρχεία καταλαμβάνονται ενώ Βούλγαροι αξιωματούχοι και Έλληνες φασίστες συνεργάτες τους εκτελούνται, καταλύοντας για λίγες ώρες τη βουλγαρική εξουσία.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο ναζισμός δεν αντιμετωπίζεται στο Κοινοβούλιο» [του Άγγελου Χάγιου]

Συνέντευξη στον ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΛΗ
Το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλάει για σχέδιο επιβολής «κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού», αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή «επιχειρησιακό βραχίονα» του σάπιου αστικού συστήματος και καλεί σε κοινή δράση όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς

Αντιφασιστική κραυγή με μεγαλειώδη διαδήλωση. Καμιά δίωξη στους συλληφθέντες αγωνιστές.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι όλης της χώρας από το μαχητικό αντιφασιστικό ποτάμι που ξεχύθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Ειδικά στην Αθήνα, ήταν μια σημαντική αγωνιστική μέρα, με τη μαχητική πανεκπαιδευτική διαδήλωση να ακολουθείται από τη μαζικότατη αντιφασιστική συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Η κορύφωση έγινε με τη μεγαλειώδη πορεία ενάντια στο φασισμό και τον κρατικό αυταρχισμό που ξεκίνησε από το Σύνταγμα με προορισμό τα γραφεία της δολοφονικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χαλκιδικής : Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές !

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που για μια ακόμα φορά εξομοιώνουν τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής με τους νεοναζί δολοφόνους του Π. Φύσσα, και 27 κάτοικοι της περιοχής καλούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως ύποπτοι για «τέλεση αξιόποινων πράξεων».
 

ΤΕ Λέσβου : Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Δ.Ν.Τ. μας παίρνουν τα χωράφια

Δεν είναι είδηση στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης, δεν είναι αντιπολιτευτική υπερβολή, δεν αφορά κάποιους άλλους μακριά από την Λέσβο. Είναι η πραγματικότητα που ήδη βιώνουν δεκάδες αγρότες, μισθωτοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχουν ένα μικρό χωράφι κληνονομιά από τους γονείς τους κι έχουν μια μικρή οφειλή στο δημόσιο. Ναι, αυτά συμβαίνουν εδώ στην Λέσβο!

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Προκήρυξη Κλαδικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Δημοσίου, 15/9

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Ένα διαρκές πραξικόπημα εξελίσσεται εναντίον των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των μισθωτών του δημοσίου. Μετά τις διαδοχικές μειώσεις στο μισθό μας με ταυτόχρονη  αύξηση του ωραρίου εργασίας, την φορολογική επιδρομή στο εισόδημα που μας απέμεινε, τις πειθαρχικές διώξεις σε αγωνιστές, τις εκστρατείες εκφοβισμού στους χώρους εργασίας και τις επιστρατεύσεις απεργών, η επίθεση κλιμακώνεται με το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων – μαζικών απολύσεων στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους δήμους, στα νοσοκομεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα υπουργεία. Η κυβέρνηση καμαρώνει στην Τρόικα για τους χιλιάδες που θα απολύσει από το δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014 και βαφτίζει τη σφαγή των εργαζόμενων μεταρρύθμιση του κράτους.

Καταγγελία για την επίθεση στον αγωνιστή Χρήστο Παναγιωτόπουλο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τρομοκρατική δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και γνωστού αγωνιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα Παρασκευή 20/9/2013, στις 6:00 πμ στην οδό Κύπρου, στο Βύρωνα. Άτομο του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά στην αστυνομία, σταμάτησε με μηχανή και κινήθηκε εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, τον απείλησε με την φράση «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και βγάζοντας αντικείμενο από την τσέπη του, τον καταδίωξε, ενώ εξαφανίστηκε όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί.
Το συγκεκριμένο άτομο τρομοκρατούσε την οικογένεια του συνδικαλιστή από την περασμένη Τρίτη. Μεγάλα ερωτηματικά γεννά η στάση των αστυνομικών του Α.Τ. Βύρωνα στο οποίο οδηγήθηκε ο δράστης μετά από κλήση στην αστυνομία, την Τρίτη το βράδυ, όπου αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν.
Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια, που συμπίπτει με άλλες αντίστοιχες ενέργειες σήμερα όπως ο οπλοφόρος που στράφηκε εναντίον αντιφασιστών διαδηλωτών στη Δάφνη, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης εργατών, συνδικαλιστών και Αριστερών, μέρος του οποίου είναι η τραμπούκικη επίθεση στους μεταλλεργάτες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και αποκορύφωμα, η προσχεδιασμένη δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Σε κάθε περίπτωση ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η μαζική πάλη και ο αγώνας για να ξεριζωθεί ο φασισμός από κάθε γειτονιά και να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, της εξαθλίωσης και της αστυνομοκρατίας.

Απόσυρση των κατηγοριών του αγωνιστή Γ. Καλλινάκη. Στο δρόμο θα τσακίσουμε την τρομοκρατία και την καταστολή

Ακριβώς μετά την προκλητική επίδειξη ανοχής της ΕΛΑΣ στη δολοφονία του 34χρονου αγωνιστή Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη και της συμμορίας του, η αστυνομία και οι κρατικοί μηχανισμοί έδειξαν για άλλη μια φορά το χυδαίο τους πρόσωπο. Στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο της δολοφονίας την Τετάρτη 18/9, όπου συμμετείχαν χιλιάδες λαού, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων που κόστισαν σε διαδηλωτή την όρασή του, χτύπησε για ακόμα μια φορά αναίτια εκατοντάδες διαδηλωτές, προέβη σε 130 προσαγωγές στο σωρό, από τις οποίες οι 33 μετατράπηκαν σε συλήψεις με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο τεταρτοετής φοιτητής της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ Γιώργος Καλλινάκης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του σχήματος ΕΑΑΚ στη σχολή του, ο μοναδικός στον οποίο ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα με χρήση των κατάπτυστων επιβαρυντικών διατάξεων του κουκουλονόμου.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α T.E. Καβάλας xαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν στην απεργία στις 18/9/2013. Η αποφασιστικότητα για να ανατραπεί η μαύρη πολιτική της Κυβέρνησης,ΕΕ και ΔΝΤ, ήταν ολοφάνερη και σε αυτήν την πορεία. Τα τοπικά και πανελλαδικά ποσοστά απεργίας τρομάζουν τους κυβερνώντες που επιστρατεύουν την κρατική και παρακρατική βία.Σε αυτήν την καμπή του αγώνα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οπισθοχώρησης. Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και δεν πρέπει να την αφήσουμε να συνεχίσει την καταστροφική και δολοφονική της πολιτική. Ο συνάνθρωπος και συναγωνιστής μας αντιφασίστας Π. Φύσσας, που έπεσε νεκρός από τους προστάτες του κεφαλαίου, τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, είναι θύμα της καπιταλιστικής επίθεσης που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους αποφασισμένους απεργούς. Φοβούνται την δύναμη των εργαζομένων και μπροστά σε αυτό επιστρατεύουν τα «μαύρα φίδια» των αφεντικών. Η Καβάλα για ακόμα μια φορά έδειξε με την απογευματινή αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη, ότι δεν ξεχνά την εργατική της ιστορία, τις σφαγές και διώξεις από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, ότι είναι μια πόλη που χτίστηκε στην τραγωδία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε να τσακίσουμε την πολιτική του αστικού μπλοκ εξουσίας και τον συνολικό εκφασισμό της κοινωνίας των οποίων μεθοδεύουν. Είναι η ώρα ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε άνεργος νέος να βγεί στον δρόμο και να παλέψει για το μέλλον που του αξίζει και ονειρεύται. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με την αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στο Φάληρο, στις 18.00. Να στείλουμε το μήνυμα ότι το μέλλον μας ανήκει. Ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά. 
ΚΑΒΑΛΑ 19/9/2013

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για τη φασιστική δολοφονία στο Κερατσινι


Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν  και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο -  χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς  και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί. 
Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.
Ο φασισμός θα τσακιστεί.

Γραφείο Τύπου,
Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, 5.30 π.μ.

Η μάχη ξεκίνησε… Όλοι μαζί για την ανατροπή

Συγκλονίστηκε όλη η Ελλάδα από τις μαχητικές διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, της Δευτέρας, πρώτης ημέρας της απεργίας των εκπαιδευτικών. Τα ποσοστά της απεργίας, που ξεπερνούν το 90%, είναι αποκαλυπτικά και αποτυπώνουν την δυναμική και την αποφασιστικότητα της μάχης που έχει ξεκινήσει. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και οι δάσκαλοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς και πολλοί ακόμα κλάδοι διαδήλωσαν δυναμικά στα κέντρα των πόλεων της χώρας, με τη μαζικότητα στην Αθήνα να ξεπερνά τις 30.000 κόσμου.
Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Η κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται στο πλευρό των απεργών. Σε όλα τα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες, το μήνυμα της συμπαράστασης και η πίστη στην κοινή μάχη που ξεκίνησε ακούγονται ισχυρά, πάνω από τα ψέματα και τις συκοφαντίες των μνημονιακών παπαγάλων στα ΜΜΕ. Έντρομη η κυβέρνηση, στρέφεται στη βία και την καταστολή, όπως τις πρώτες πρωινές ώρες απέναντι στους σχολικούς φύλακες.
Πρόκειται για ένα απεργιακό ποτάμι που περιλαμβάνει πολλούς κλάδους του δημοσίου και πρέπει να διευρυνθεί. Επόμενη κορύφωση θα είναι η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του μήνα. Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης πρέπει να κατέβουν ακόμα περισσότεροι στο δρόμο δείχνοντας το δρόμο της συνέχισης και της νίκης.
Αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο κάποιους κλάδους. Αφορά τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, αφορά κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε νέα και νέο, αφορά όλη την κοινωνία. Είναι μια μάχη για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας, για την πτώση της αυταρχικής αντιλαϊκής κυβέρνησης, για την ήττα της μνημονιακής πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι μάχη για το μέλλον όλων μας.
Κανένας αγωνιζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Όλοι μαζί θα νικήσουμε. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί αποφασιστικά όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, να κάνουν τον αγώνα αυτόν, δικό τους αγώνα. Να στηρίξουν τις απεργίες, τις απεργιακές επιτροπές και τις διαδηλώσεις, να συμβάλλουν ώστε να βγουν στο δρόμο και άλλοι κλάδοι. Είναι η στιγμή του πανεργατικού ξεσηκωμού. Είναι η στιγμή που ένα ανατρεπτικό αγωνιστικό μέτωπο μπορεί να γκρεμίσει την πολιτική τους. Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος, κάθε αριστερή συλλογικότητα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια πρέπει να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης και συνέχισης του αγώνα, στην υπεράσπισή του από τα κυβερνητικά σχέδια και στη διεύρυνση του με αγωνιζόμενους κλάδους. Όχι στη διάσπαση και την υποτίμηση της πάλης, όχι στην ηττοπάθεια. Στο δημόσιο είναι η στιγμή για απεργιακό αγώνα διαρκείας. Οφείλουν τώρα, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ να καλέσουν σε γενική πανεργατική απεργία, την άλλη εβδομάδα, δίνοντας τον τόνο του ανυποχώρητου αγώνα και της νίκης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.
Αυτή τη λογική θα υπερασπιστεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τις δυνάμεις της στο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, αλλά και τη συνολική πολιτική της παρέμβαση. Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους της που βρέθηκαν σήμερα, από το πρωί, δίπλα στους απεργούς, στα κατειλημμένα σχολεία, στις τοπικές πορείες και στις κεντρικές διαδηλώσεις. Χαιρετίζουμε όλους τους αγωνιζόμενους που μέσα στην πυρά της πάλης χτίζουμε τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.

Ο αγώνας μπορεί να είναι μακρύς, αλλά θα νικήσουμε.

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σταματήστε τις φιλοναζιστικές διώξεις σε βάρος του σ. Πέτρου Κωνσταντίνου

Μετά την ποινική δίωξη κατά του σ. Σάββα Μιχαήλ και του πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ κ. Μουτζούρη, η οποία βασίστηκε σε μήνυση στελεχών της Χρυσής Αυγής κατά του συνόλου της Αριστεράς και στηρίχτηκε από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας και την Εισαγγελία (και βέβαια πανηγυρικά κατέπεσε στο ακροατήριο) μια νεα σειρά διώξεων με τα ίδια χαρακτηριστικά στήνεται σε βάρος του σ. Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Κατόπιν υπόδειξης της Χρυσής Αυγής και της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας, η Εισαγγελία διέταξε προανάκριση σε βάρος του σ. Κωνσταντίνου για "διασπορά ψευδών ειδήσεων" (!)

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πέλλας : Όχι στον βιασμό της ιστορικής μνήμης

69 χρόνια μετά την μαρτυρική μέρα για την πόλη των Γιαννιτσών, που θρήνησε 120 και πλέον θύματα από τις γερμανικές και ντόπιες ναζιστικές ορδές, γίναμε μάρτυρες ενός ολοκαυτώματος της ιστορικής μνήμης. Μετά από τόσα χρόνια ένα ακόμη τάγμα ασφαλείας εισέβαλε στην πόλη των Γιαννιτσών με σκοπό αυτή τη φορά να εκτελέσει συνειδήσεις, μνήμες αλλά και να προσπαθήσει να τρομοκρατήσει τον λαό που αντιστέκεται ενάντια στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Κλαδικής Εκπαιδευτικών για την απεργία

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο την εκπαίδευση γιατί επιδιώκει να μετατρέψει τη νεολαία σε φθηνή εργατική δύναμη, με καταρτίσεις μιας χρήσης. Θέλει να είναι αμόρφωτη για να σκύβει το κεφάλι, ανασφάλιστη, απλήρωτη, χωρίς δικαιώματα, ανταγωνιστής των γονιών της και εύκολο θύμα στον εργοδοτικό εκβιασμό: «αν δε θες χωρίς δικαιώματα, περιμένουν ουρές οι άνεργοι...».

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ας κάνουμε πράξη το σύνθημα… ή αυτοί ή εμείς!


upbgrd
Αγωνιστικές Κινήσεις – Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε μια απόφαση κατώτερη των περιστάσεων και αντίθετη  με τις προσδοκίες και τις διαθέσεις του κόσμου του αγώνα, κατέληξε η πλειοψηφία του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΕ- ΟΤΑ στις 12 /9/2013.
Η απόφαση για πρόταση προς την ΑΔΕΔΥ για μια ακόμη 48ωρη από τις 23/9 εκφράζει επί της ουσίας την πρόθεση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά και δυστυχώς και της ΑΣΚ – ΟΤΑ, να μην μπει ο κλάδος σε καμία δυναμική συμπόρευσης και συντονισμού με άλλους κλάδους την πιο κρίσιμη στιγμή που φουντώνει το απεργιακό μέτωπο.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών σε αγωνιστές του ΚΚΕ στο Πέραμα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει απερίφραστα τη μαφιόζικη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής στο συνεργείο του ΚΚΕ στο Πέραμα. Οι φασίστες αποθρασύνονται γιατί βλέπουν την απλόχερη στήριξη από τους μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος. Οι απανωτές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί της "κυβερνητικής συνεργασίας" ΝΔ - ΧΑ, η πρόσφατη προτροπή του μνημονιακού κολαούζου των τραπεζιτών και της τρόικας, τηλεπαρουσιαστή του Αλαφούζου Μπ. Παπαδημητρίου, η προκλητική στήριξη των δυνάμεων καταστολής -ειδικά των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ- δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η ΧΑ είναι το βρώμικο μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου και του κράτους στην μάχη του ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ "Γιατί γίνεται ένας πόλεμος;"

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ επιχειρώντας να συμβάλλει στην ανάπτυξη αντιπολεμικού κινήματος  αποφασισμένου να προχωρήσει στο Μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κάτι που αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα εξαιτίας της απειλής επίθεσης ενάντια στον λαό της Συρίας, εκτιμά ότι απαραίτητος όρος είναι η γνώση.
Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που αποτελεί απόσπασμα συγγράμματος  που διδάσκεται στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου, το οποίο αποκαλύπτει πραγματικές αιτίες που οδηγούν στην εκκίνηση της πολεμικής μηχανής, ζητήματα που παραμένουν καλά  κρυμμένα μυστικά, καθώς μπορεί κατά καιρούς να πληροφορούμαστε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ διάσπαρτα στοιχεία και γεγονότα, αλλά μας απαγορεύουν την συνολική ενημέρωση, ανάλυση και γνώση.  
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τέτοια κείμενα δεν έχουν θέση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Σε όσα παραμείνουν ανοικτά δηλαδή...

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Να σταματήσει η δίωξη του συναγωνιστή Πέτρου Κωνσταντίνου
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός της εποχής μας δε μπορεί να ανεχτεί καμιά αμφισβήτηση, καμιά διαφορετική φωνή. Κυβέρνηση και κράτος, σε αγαστή συνεργασία με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή προχωρούν στην βίαιη φίμωση, λογοκρισία και καθυπόταξη κάθε συνιστώσας του κινήματος, στοχοποιώντας ολοένα περισσότερο τους αγωνιστές της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Συνέπεια της πολιτικής του κράτους έκτακτης ανάγκης που έχει μετατρέψει τον εργαζόμενο λαό μας σε πειραματόζωο φορομπηξίας και δουλοποίησης.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την εξαγγελία των νέων πεντάμηνων προγραμμάτων δουλείας

«ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Η ανακοίνωση των νέων πεντάμηνων συμβάσεων που θα λάβουν χώρα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε μια σειρά άλλων κοινωνικών υπηρεσιών από τον υπουργό εργασίας, αν και πλασαρίστηκε ως «σανίδα σωτηρίας» μέσα στη θάλασσα της ανεργίας, δεν είναι τίποτα άλλο από μια βραχύβια «παράταση ζωής» στα εκατομμύρια «μελλοθανάτων» που δημιουργεί καθημερινά η λαίλαπα των μνημονίων, των κυβερνήσεών τους, της ΕΕ και της εργοδοσίας. Τα παραμύθια τελείωσαν.

Προκήρυξη ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., 10 Σεπτέμβρη

Εργαζόμενοι / ες, νέοι και νέες

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη σύγκρουση που θα κρίνει πολλά. Δεκάδες κλάδοι, χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στο πόδι για να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη επίθεση που δέχονται! Η νίκη τους απέναντι στην κυβερνητική βαρβαρότητα ανοίγει το δρόμο για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδικά η μάχη στην εκπαίδευση δεν θα κρίνει  μόνο το αν θα απολυθούν δεκάδες χιλιάδες καθηγητές. Θα κρίνει πάνω από όλα το μέλλον των παιδιών μας που το «νέο σχολείο» πετάει έξω, μέσα από το εξεταστικό μαρτύριο τεσσάρων (!) πανελλαδικών εξετάσεων, για να τα στείλει στην φτηνή ιδιωτική κατάρτιση και την τζάμπα «μαθητεία» για τους εργοδότες. Βγάζουν «υπεράριθμους» καθηγητές γιατί βγάζουν «υπεράριθμα» τα παιδιά μας.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΤΟΥ.

Η μάχη αυτή μπορεί και πρέπει να κερδηθεί! Αγώνας παντού τώρα! Κανένας χώρος και κλάδος να μην μείνει έξω!

Απόφαση ΚΣΕ : Για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνδικαλιστικής σύσκεψης και τον ευρύτερο προγραμματισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με την συνδικαλιστική σύσκεψη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθόρισε το πλαίσιο της πολιτικής της παρέμβασης στους αγώνες του ερχόμενου διαστήματος. Οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδες (συνελεύσεις καθηγητών, διαδήλωση ΔΕΘ, αποφάσεις κλάδων για απεργία διάρκειας κ.ο.κ) δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη και κρίσιμη μάχη. Σε ένα νέο σημείο καμπής του ταξικού ανταγωνισμού, του αγώνα να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική και οι φορείς της, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Αν και στην αιχμή της αντιπαράθεσης βρίσκονται οι καθηγητές και οι κλάδοι του δημοσίου, η μάχη είναι συνολική. Η έκβασή της θα επηρεάσει συνολικά τον συσχετισμό δυνάμεων εργασίας – κεφαλαίου στη χώρα μας.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας : Οι απόγονοι του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες !

Ο περιφερόμενος θίασος , της ναζιστικής συμμορίας, της χρυσής αυγής επέλεξε τον τόπο μας για να εξαπολύσει το φασιστικό της δηλητήριο, σε μια εκδήλωση παρωδία της παρέας του φύρερ Μιχαλολιάκου, για τη μάχη των Θερμοπυλών.
 
Και σ’αυτό το σημείο ακριβώς είναι το οξύμωρο της ιστορίας, μιας και οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων έρχονται να υποδυθούν τους πατριώτες.
Αυτοί που ως οπαδοί του φασιστικού μεταξικού καθεστώτος θαύμαζαν το Χίτλερ και το Μουσολίνι , που ανάγκασαν τον ηρωικό στρατό του έπους της Αλβανίας και των οχυρών να συνθηκολογήσει, συνεργάστηκαν με τον κατακτητή την περίοδο της κατοχής , βασανίζοντας και δολοφονώντας χιλιάδες Έλληνες πατριώτες στα χωριά και τις πόλεις, στα δεκάδες μπλόκα, στα υπόγεια κρατητήρια της οδού Μέρλιν, την ώρα που ο λαός μας έδινε το παγκόσμιο παράδειγμα γενναιότητας αγώνα και θυσίας με μπροστάρη το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.
Αυτοί που στη μεταπολεμική Ελλάδα συνεργάστηκαν με τους νέους αγγλοαμερικανούς κατακτητές και όλοι μαζί πρώην ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι μαυραγορίτες και βασανιστές κουκουλοφόροι ρίχτηκαν στο ανελέητο κυνήγι των «εθνικών μιασμάτων» δηλαδή όλων των αγωνιστών της τιμημένης Εθνικής Αντίστασης πληρωμένοι από τους ξένους προστάτες αιματοκυλίζοντας τη χώρα με έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο.
Αυτοί που ως πρωτοπαλίκαρα της ΕΣΑ και της Μπουμπουλίνας, ήταν οι στυλοβάτες της χούντας που αφόπλισε την Κύπρο το 1967 για να την παραδώσει στους Τούρκους εισβολείς το 1974 προκαλώντας ένα ανθρωπιστικό δράμα μια 40ετη κατοχή με χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους.
Αυτοί έρχονται τώρα για να μολύνουν τον ιερό χώρο των Θερμοπυλών όπως κάνουν κάθε χρόνο, ξεχνώντας ότι οι κλασσικές Ελληνικές πόλεις-κράτη αγωνίστηκαν ηρωικά για να μείνουν ελεύθερες απέναντι στον περσικό δεσποτισμό και να δημιουργήσουν μετά έναν αξεπέραστο πολιτισμό και άμεση δημοκρατία με λαϊκές συνελεύσεις και διευρυμένα δικαιώματα.
Απορίας άξια και γεμάτη ερωτηματικά είναι και η στάση που κράτησε ο δήμος Λαμίας , εφόσον επιτράπηκε να συμπέσουν τα «Θερμοπύλεια» με το φασιστομάζεμα. Μήπως ήταν πάλι κανένα θέμα πρωτοκόλλου ??!! (sic). Γιατί αυτό είχε ισχυριστεί ο δήμαρχος σχετικά πρόσφατα, όταν κάλεσε και τους νεοναζί να παρεβρεθούν στην εκδήλωση τιμής για τα 69 χρόνια από τις ναζιστικές σφαγές στην Υπάτη, προκαλώντας τον αποτροπιασμό όλων μας.
 
Το φασιστότσουρμο της χ.α. είναι ανεπιθύμητο στις ηρωικές Θερμοπύλες! Δεν χαρίζουμε την ιστορική μας μνήμη ενάντια στους διαχρονικούς κατακτητές, στους σύγχρονους εφιάλτες!
Η αντισυστημικότητά τους σταματά εκεί που ξεκινάνε τα συμφέροντά τους. Ο ντόπιος υπάλληλος της Βουλής ξέρει καλύτερα. Ρίχνουν τα μεροκάματα ,κάνοντας πλάτες στα αφεντικά και στο κεφάλαιο, αφισσοκολλώντας αγγελίες στους τοίχους της πόλης για «ελαιοχρωματισμούς με μεροκάματα μικρότερα απο αυτά των μεταναστών ..» και σαν θρασύδειλοι που είναι δεν υπογράφουν επώνυμα. Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά, που στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας. Η εμμονή τους για φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, η ολοκληρωτική στήριξη στο Σαμαρά στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, η συμπόρευσή τους στο ξεπούλημα της ΑΤΕ, η στήριξη τους στις επενδύσεις του Μπόμπολα στις Σκουριές Χαλκιδικής, η «υπό προυποθέσεις» (sic) συμφωνία τους με την επίθεση των Αμερικανών στη Συρία και πολλά άλλα αποδεικνύουν το πραγματικό τους πρόσωπο , το πρόσωπο του φασισμού που δεν είναι τίποτα άλλο από τον καπιταλισμό σε παρακμή. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος , πιστοί στη δολοφονική παράδοση του ναζισμού , άλλοτε εντός των «ορίων» και άλλοτε σαν παρακρατική εγκληματική συμμορία που προσπαθούν να πείσουν πως για όλα φταίνε οι φτωχοί βιοπαλαιστές μετανάστες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι απεργοί, οι αριστεροί , οι αναρχικοί και κάθε ένας που σηκώνει ανάστημα στη σύγχρονη οικονομική λαίλαπα και στη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού. Καμιά κουβέντα για ΕΕ ή ΝΑΤΟ λες και οι υπερεθνικοί αυτοί οργανισμοί που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία δεν υπάρχουν.
Ο δημοκρατικοί κάτοικοι της ,πολύπαθης από τις ναζιστικές θηριωδίες, Ρούμελης δεν θα τους κάνουν τη χάρη. Θα γυρίσουν την πλάτη στις εκδηλώσεις μίσους ,που βαφτίζονται πατριωτικές και θα στείλουν τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους.
ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚAI ΧΩΡΙΑ.
 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Επιθέσεις στην ιστοσελίδα του ΝΑΡ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ιστοσελίδα της οργάνωσής μας, www.narnet.gr, εδώ και 3 μέρες δέχεται σειρά από ηλεκτρονικές επιθέσεις και «παρενοχλήσεις». Επίθεση δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και άλλων αριστερών συλλογικοτήτων.
Οι επίδοξοι χάκερ προσπάθησαν να αχρηστεύσουν την ιστοσελίδα, να την βγάλουν εκτός λειτουργίας, να την καταστρέψουν. Δεν κατάφεραν να κάνουν σοβαρή ζημιά. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις κάνουν απαραίτητες κάποιες τεχνικές εργασίες για την προστασία της ιστοσελίδας, τον έλεγχο και την αναβάθμισή της. Για τις επόμενες μέρες η ιστοσελίδα του ΝΑΡ θα βρίσκεται κάποιες ώρες εκτός λειτουργίας, και κάποιες ώρες θα λειτουργεί, με πιο αργή ταχύτητα και χωρίς κάποιες ενότητες και θέματα.
Η ιστοσελίδα της οργάνωσης αποτελεί την καθημερινή και συνεχή δημόσια εικόνα και λόγο μας προς τα έξω, ενημερώνει, διατυπώνει και εκφράζει τις θέσεις, την πολιτική γραμμή και παρέμβαση του ΝΑΡ στην κοινωνία, τους αγωνιστές και τον κόσμο της αριστεράς. Καταγράφει  μεγάλη επισκεψιμότητα σε καθημερινή βάση σε σχέση ακόμα και με άλλα αντίστοιχα μέσα μεγάλων οργανώσεων, κομμάτων και κινηματικών ηλεκτρονικών μέσων, αποτελώντας και κρίκο άμεσης ενημέρωσης και κινητοποίησης αλλά και πολιτικής παρέμβασης για όλα τα ζητήματα. Γι΄ αυτό ενοχλεί το κράτος και τους πολύπλευρους μηχανισμούς του.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση, με πλούσιες πολιτικές εξελίξεις και στην αρχή μιας προσπάθεια νέας αντεπίθεσης του κινήματος, αλλά και μπροστά στο 3ο Συνέδριό μας, η ιστοσελίδα χρειάζεται συμβολή, προώθηση, χρήση και αξιοποίηση από όλο το δυναμικό του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. για να συμβάλλει και αυτή στη μαζική παρέμβαση του ΝΑΡ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, να γίνει ακόμα καλύτερη και μαζικότερη φωνή του ΝΑΡ στη νέα περίοδο. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η συμμετοχή και στήριξη όλων των μελών και φίλων του ρεύματός μας.
Ζητάμε κατανόηση για καθυστερήσεις και τεχνικές δυσκολίες που θα υπάρχουν τις επόμενες μέρες, αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε τις συνεχής επισκέψεις σας στην ιστοσελίδα και τη διάδοσή της.
Όσοι κρύβονται πίσω από ανώνυμες επιθέσεις και τα αφεντικά τους, να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να φιμώσουν την αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, τις ιστοσελίδες, τις εφημερίδες, τη δράση μας σε όλα τα επίπεδα. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, σε κάθε αγώνα και αγωνία των εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού, γιατί οι ιδέες, οι θέσεις και η πάλη μας είναι ανάγκη και κομμάτι της κοινωνίας.
Ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας ΝΑΡ
Αθήνα 7/9/2013

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοικτή Επιστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ στους Νεοσύλλεκτους Συναδέλφους της Σειράς Σεπτεμβρίου

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ denplirono spartakos
Συνάδελφοι, Υποχρεωτικά μας πήραν στον Στρατό, για να εκπληρώσουμε το υ"πέρτατο καθήκον", από το οποίο λούφαραν ή εξαγόρασαν Σαμαράς-Βενιζέλος-Τσίπρας-Καρατζαφέρης.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε δούλοι στις μονάδες,  αναλώσιμοι στη πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα τους, συνένοχοι στις εγκληματικές εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για να συμμετέχουμε στην Καταστολή όσων αγωνίζονται για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»!
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να πληρώσουμε το κόστος της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας όπως μας το επιβάλλει η κυβέρνηση, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και τα Μνημόνια που συμφώνησαν Ε.Ε.-ΔΝΤ και τραπεζίτες, τοκογλύφοι.
ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Παρεμβάσεις ΔΕ: Η απεργία έκοψε το νήμα του 66% των απαιτούμενων ψήφων από τις ΓΣ των ΕΛΜΕ!


Δελτίο τύπου σχετικά με την εξέλιξη των Γενικών Συνελεύσεων
Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2013, 00.00 πμ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΟΥ 66% ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΨΗΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ!
Μέχρι τώρα, έχουμε αποτελέσματα από 59 Γενικές Συνελεύσεις,  σε σύνολο 88 ΕΛΜΕ πανελλαδικά.
Υπέρ των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, με ενδιάμεσες Γενικές Συνελεύσεις, ψήφισαν 53 υπέρ, 5 κατά και 1 λευκό. Από τους 438 ψήφους των ΕΛΜΕ, η απεργία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 303. Ποσοστό 93,5%.
Υπέρ του πλαισίου αιτημάτων ψήφισαν 54 από τις 59 ΕΛΜΕ, ποσοστό 98,2%.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων υπερψηφίζει την πρόταση.
Το απεργιακό ποτάμι ξεκίνησε και πίσω δε γυρνά!
Τώρα όλοι μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις που απομένουν. Συσπειρωμένοι στις απεργιακές μας επιτροπές, να περιφρουρήσουμε τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων, να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας. Να ενημερώσουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Να απλώσουμε χέρι συντονισμού σε όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους, τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τους ανέργους, τη νεολαία. Να καλέσουμε όλη την κοινωνία να πλαισιώσει με τις προσδοκίες και την οργή της, τον αγώνα ελπίδας που ξεκινάμε αποφασιστικά.
Κάθε συνάδελφος, να πάρει δυναμικά τη θέση του στο μπλοκ του αγώνα, για μόρφωση, δουλειά, δημόσια, κοινωνικά αγαθά, ελευθερία. Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Για να σπάσει ο φόβος και η υποταγή και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.
Όλοι μαζί, μαχητικά, αποφασιστικά! Θα τους νικήσουμε!
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.
http://paremvaseisde.gr/ – paremvaseisde@gmail.com

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρόταση αγώνα – εισήγηση των παρεμβάσεων στις γενικές συνελέύσεις των ΕΛΜΕ



Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.
 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ
 Η αντιδραστικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση, που προαναγγέλλεται μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στέλνει στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους τελικά, στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις  και την ωρομισθία.

Απόφαση Σύσκεψης Συνδικαλιστών ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 31/8

  1. Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιεί την συνδικαλιστική της σύσκεψη μέσα στο πιο κρίσιμο φθινόπωρο. Η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη αδιέξοδο κάτω από μία διπλή πίεση.
Από τη μια μεριά είναι η κατάρρευση του success story που με επιμονή έχτιζαν ο Σαμαράς και οι υπουργοί του. Τα οικονομικά τους μέτρα που βύθισαν στην φτώχια, την εξαθλίωση και την ανεργία, όχι μόνο δεν οδηγούν σε καμία διέξοδο από την οικονομική κρίση αλλά αντίθετα είναι  πλέον αποδεκτό από όλους ότι θα χρειαστεί ένα νέο μνημόνιο για να σαρώσει ακόμη περισσότερο τις όποιες εργατικές κατακτήσεις έχουν απομείνει.

Να μην κλείσουν ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ με συντονισμένους αγώνες και απεργίες διάρκειας

Η κυβερνητική ανακοίνωση για το κλείσιμο ουσιαστικά των τριών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) με την επίκληση του mail της Τρόικας είναι ενδεικτική της αλήτικης πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό.
Τρεις βιομηχανίες, από τα λίγα πια εργοστάσια που έχουν μείνει σε αυτήν τη χώρα, πάνε για κλείσιμο! Το ένα εξ αυτών, η ιστορική ΛΑΡΚΟ, εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου, μοναδικά στον κόσμο!

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την μνήμη του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει τις προσπάθειες των φασιστών να παραχαράξουν την ιστορία για να κρύψουν το προδοτικό, φιλοναζιστικό τους παρελθόν μέσα από την κατάθεση στεφάνου στους ήρωες του Ολοκαυτώματος. Πέρυσι, τέθηκε θέμα κατάθεσης στεφάνου από την Χρυσή Αυγή, για τους ανθρώπους που σκότωσαν οι πολιτικοί τους απόγονοι. Την πρόσκληση είχε μάλιστα απευθύνει ο δήμαρχος Χορτιάτη, Πανοράματος Καϊτεζίδης. Φέτος, ο δήμαρχος Καϊτεζίδης δεν τόλμησε να προσκαλέσει τους φασίστες, όμως αντιφασίστες πρέπει να βρίσκονται εκεί για να τιμήσουν τους νεκρούς και να διαφυλάξουν την ιστορική μνήμη από το φασιστικό δηλητήριο
Εξήντα εννιά χρόνια μετά τη δολοφονία 149 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους γέρων, γυναικών και παιδιών, από το γερμανικό στρατό κατοχής και τους συνεργάτες τους Έλληνες ταγματασφαλίτες, οι ομοϊδεάτες τους προσκαλούνται να επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος. Είναι ανεπιθύμητοι! Οι υμνητές του Άουσβιτς και του Νταχάου, οι νοσταλγοί της χούντας και του Μεταξά δεν είναι μία άλλη «άποψη» στο πλαίσιο της δημοκρατίας, είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τις ελευθερίες όλων μας.
Σήμερα οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» αποτελούν ένα δεκανίκι της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να διχάσει τους εργαζόμενους με το ρατσισμό και την αντιμεταναστευτική προπαγάνδα με αποκορύφωμα τη βάρβαρη επιχείρηση αστυνομικής βίας ενάντια στους μετανάστες που χωρίς ντροπή ονόμασε «Ξένιος Δίας». Οι φασίστες ποτέ δε στρέφονται ενάντια σ’ αυτούς που καθημερινά κλέβουν τη ζωή μας, την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες, την Τρόικα, αλλά στοχοποιούν τα πιο καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους ανάπηρους για να περρνούν ανενόχλητα τα βάρβαρα μέτρα που θα κοστίσουν σε όλους μας.  Οι κάτοικοι του μαρτυρικού Χορτιάτη, οι εργαζόμενοι και νεολαίοι που συγκρουόμαστε με τη νέα συγκυβέρνηση και την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ούτε ξεχνούμε, ούτε συγχωρούμε τους νεοναζί δολοφόνους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Χορτιάτη, αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Χορτιάτη τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 10:30πμ για να τιμήσουμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος και να μην αφήσουμε τους πολιτικούς απογόνους τους να βεβηλώσουν τη μνήμη τους.

Μαζί με το Σάββα Μιχαήλ και τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη δικαζόμαστε όλοι μας. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει για άλλη μια φορά την αυτονόητη και απόλυτη συμπαράστασή της στο σύντροφο Σάββα Μιχαήλ, γραμματέα του ΕΕΚ, αλλά και τον τέως Πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη που παραπέμπονται σε δίκη από μια πρωτοφανή απόφαση του εισαγγελέα ύστερα από μηνύσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
 
Πρόκειται για μια παντελώς απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της αντιφασιστικής σκέψης και δράσης, με τον γνωστό αγωνιστή και διανοούμενο Σ. Μιχαήλ να διώκεται γιατί σε ανακοίνωση του ΕΕΚ κατηγορείται η Χ.Α. σαν νεοναζιστική συμμορία που επιτίθεται σε μετανάστες, ενώ ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ γιατί στεγαζόταν στο ίδρυμα ψηφιακά το Indymedia, όπου είχαν αναρτηθεί καταγγελίες εναντίον της Χρυσής Αυγής.
 
Η ακραία αντιδημοκρατική πρόκληση για όλη την κοινωνία είναι ότι ο εισαγγελέας, αντί να παραπέμψει απευθείας στο αρχείο τις αστείες κατηγορίες των φασιστών – που εκτός αυτών προχώρησαν σε μια βιομηχανία μηνύσεων ενάντια σε κόμματα, αγωνιστές και μαζικές οργανώσεις- άσκησε δίωξη εναντίον τους. Είναι ένα ακόμα βήμα στην αυταρχική κατρακύλα της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της.
 
Διώκονται ο Σ. Μιχαήλ και ο Κ. Μουτζούρης αντί να κατηγορούνται οι δολοφονικές ομάδες της Χρυσής Αυγής, αντί να αναζητούνται οι ένοχοι για τις επιθέσεις σε μετανάστες, εργαζόμενους και πολίτες, αντί να αποκαλύπτονται τα κυκλώματα της νύχτας στα οποία εμπλέκονται τραμπούκοι ναζιστές και σώματα ασφαλείας, αντί να καταδικάζονται αυτοί που κλέβουν καθημερινά τον ελληνικό λαό.
 
Δηλώνουμε αποφασιστικά ότι θα βρισκόμαστε για πάντα δίπλα στο πλευρό των διωκόμενων. Γνωρίζουμε ότι αγωνιστές σαν το σύντροφο Σάββα δε θα λυγίσουν, ούτε θα φοβηθούν μπροστά στις κατηγορίες αυτές. Αντίθετα, θα πάρουν δύναμη από το κίνημα αλληλεγγύης που ήδη έχει ξεσηκωθεί στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Μαζί τους, δικαζόμαστε όλοι. Θα βρεθούμε στο πλευρό τους και στη δίκη και στο δρόμο ενάντια στο φασισμό, την αντιλαϊκή κυβέρνηση και το δολοφονικό καπιταλισμό.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ
ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, κτ. 2, ΩΡΑ: 9.00